Hantverk på Mallorca

Idag har jag gjort en resrutt för att besöka keramiker och tygfabriker. Det är kul. Alla är så vänliga. I Teixits Riera i lilla orten Lloseta möts vi av en liten äldre spansk dam som visar oss runt bland vävstolar och garnspolar. Hon berättar allt om den här gamla tekniken som heter Ikat. Denna teknik kommer ursprungligen från östern via Sidenvägen till Mallorca. Tyget vävs av bomullstråd och lintråd.

Jag köper med mig lite fina kuddfodral för att visa mina kunder i Sverige.

Nu åker vi vidare till Portol för att besöka några keramikhantverkare.

På Terra Cuita hittar jag fin keramik. Jag får en direktkontakt med hantverkaren. Utöver det som jag kan hitta i deras utställningslokal så tar de även beställningar och de erbjuder sig att skeppa keramiken till Sverige.

En annan krukmakare i Portol är Cermica Sa Roca Llisa. Här kan jag också specialbeställa men nu nöjer jag mig med att köpa mindre skålar som ska med flyget till Sverige för att visas upp på mitt nästa kundevent.

%d bloggare gillar detta: